Ennen thaimaahan Saapumista

 

B-VIISUMIN HAKU

Kun olet sopinut työsuhteesta CustomerHelpillä, lähetä skannattu kopio passisi henkilötieto-osiosta  sähköpostitse osoitteeseen hr@aicustomerhelp.com .

Kirjoita / käännätä ansioluettelosi englanniksi . Tarvitsemme sinulta b-viisumin hakua varten myös koulu- ja työtodistukset. Kun olemme saaneet todistuksesi englanniksi, luotettu juristi valmistelee ja lähettää  tarvittavat dokumentit Suomeen tai lähtömaahasi, joilla voit anoa b-viisumia Thaimaan suurlähetystöstä Suomessa tai missä tahansa muussa Thaimaan lähetystössä.

Viisumin käsittelyaika on Suomessa noin viikko, kun hakemuksen vie henkilökohtaisesti suurlähetystöön. Postitse lähetettynä, käsittelyaika on noin 2-3 viikkoa ja suurlähetystö neuvookin lähettämään hakemukset kolme viikkoa ennen lentoa. Thaimaan suurlähetystö haluaa tässä kohtaa nähdä̈ myös lentolippusi Thaimaahan, joten liitä myös kopio lentolipustasi hakemukseen.

Jos olet jo valmiiksi Thaimaassa, tai haluat saapua nopeammin kuin dokumentti- ja viisumiasioiden käsittely vie aikaa, b-viisumi voi käydä hakemassa myös muun muassa Vietnamissa, Hanoin tai Ho Chi Minh Cityn suurlähetystöistä. Viisumin hakumatka on nopea ja edullinen. Esimerkiksi, jos lennät aamulennolla Vietnamiin, viet hakemukset ennen puolta päivää, saat viisumin jo seuraavana iltapäivänä ja voit palata Thaimaahan iltalennolla. Vietnamin viisumihakumatka maksaa kaikkineen (lento+hotelli+ viisumimaksu+ ym.) noin 9000-10 000 Thb/henkilö, eli n 250 euroa.

Suomesta ja monesta muusta Euroopan maasta tuleville, Thaimaahan lennettäessä, lentokenttä viranomaiset haluavat nähdä sinulla olevan myös Thaimaasta poistumislipun (vain tapauksissa, joissa matkustat turistiviisumilla). Osta tarvittaessa joku edullinen lippu lähimaahan, kuten Hanoihin, Ho Chi Minh Cityyn, Penangiin Malesiaan tai jonnekin muualle. Jos haet b-viisumin esimerkiksi Vietnamista, kannattaa se edullinen lento ostaa sinne.

image8

Thaimaassa

SÄHKÖINEN TYÖLUPA

Saavuttuasi Thaimaahan Bisnesviisumilla, tarvitsemme skannatun viisumisi TM6-kortteineen (se kapea kaksiosainen lappu, jonka koneessa esitäytät ja jonka Departure-osan tullivirkailija lentokentällä̈ sinulle passin väliin laittaa). Ethän hukkaa tätä TM6-korttia, nido se vaikka passiin kiinni. Käy skannauttamassa ne heti kun mahdollista ja lähetä yhteyshenkilöllesi sähköpostitse.

Tässä vaiheessa sinulta on meille lähetettynä: passin henkilötietosivusta ja viisumisivusta skannattu kopio, ansioluettelo, koulu- ja työtodistukset. Kun kaikki dokumentit on saatu BOI-järjestelmään, työluvan käsittelyaika on 10-20 arkipäivää, jonka jälkeen käydään henkilökohtaisesti hakemassa myönnetty sähköinen työlupa (Tarvitset älypuhelimen) Thaimaahan ja vuodeksi pidennetty viisumi. Työluvan hakemista varten, pukeudutaan niin sanotusti business tyyliin, eli siisti kauluspaita, pitkät housut ja kengät. Työluvan ja viisumin hakua varten, tarvitset businesstyyliset passikuvat: 3×4 cm 3 kpl ja 4×6 cm 2 kpl. Thaimaalainen valokuvaamo muokkaa kuvaasi helposti puvun, joten pukua et kuvanottohetkellä välttämättä päällesi tarvitse. Paikan päällä kuvien ottaminen maksaa noin 300–400 THB, eli noin 7,5–10 euroa.

image9